Aanleg rotonde Groningerstraat De Punt

Op maandag 15 september beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van de Oostelijke rotonde A-28 / Groningerstraat De Punt. De werkzaamheden zijn verdeeld in vijf fasen en nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 8 weken in beslag. Het verkeer kan gedurende de eerste periode van de aanleg gebruik maken van een noodweg die om de nieuwe rotonde wordt aangelegd. In de spits zal afhankelijk van de drukte van het verkeer met verkeersregelaars geregeld worden.

In verband met het verleggen van de op- en afrit zijn deze van 15 t/m 19 oktober afgesloten voor het verkeer. In het weekend van 18 en 19 oktober worden de rotonde en de op- en afritten voorzien van asfalt. Gedurede dit weekend is er geen doorgaand verkeer mogelijk van Haren naar De Punt en kan er ook geen gebruik gemaakt worden van de op- en afrit. Verkeer zal middels gele borden omgeleid worden.

Onderaan dit bericht zijn de tekeningen van de rotonde, de verschillende fases en de planning te bekijken.

Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen tijdens kantooruren aan de toezichthouder Theo Starkenburg Grontmij via het telefoonnummer: 06-22799974.

Rotonde De punt

Ontwerp Rotonde De Punt

 

Planning
Fase 1 Verbreden van de weg en aanbrengen tijdelijk fietspad 15 september – 24 september

Fase 2 Aanleg rotonde (midden cirkel) 24 september – 14 oktober

Fase 3 Werkzaamheden op- en afrit 15oktober – 19 oktober

Fase 4 Algehele afsluiting 18 oktober – 19 oktober

Fase 5 Aanbrengen fietspad (beton) en afwerken 20 oktober – 7 november

Bijlage: Ligging locatie (pdf 3.72 mb) (bestand)