Natuurwerkdag zaterdag 4 november

JaNatuurwerkdagarlijks organiseert Landschapsbeheer Nederland op de eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Hierbij zijn duizenden vrijwilligers door het hele land aan de slag in het landschap. Dit jaar is dit alweer de 16e editie van de landelijke Natuurwerkdag.

In samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe en IVN Eelde organiseert Dorpsbelangen Yde De Punt op zaterdag 4 november achter de Visplas de jaarlijkse natuurwerkdag. Van 13:00 tot ca. 16:00u gaan we met zijn allen in ons natuurgebied aan het werk. De verzamelplaats is achter de Visplas bij de invalidensteiger.
Wat kun je zoal doen op de Natuurwerkdag? De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, schoonmaken van poelen, veenputjes en paden, maken van takkenrillen en verwijderen van vogelkers. Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag! Je hoeft zelf geen gereedschap en handschoenen mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.
Zoals gebruikelijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. De vrijwilligers van Dorpsbelangen zorgen  voor een bakje koffie en aan het eind van de middag voor een heerlijk bakje snert.
Alle deelnemers krijgen aan het eind nog een leuke verrassing meen aar huis! De Natuurwerkdag is dé dag om zelf aan de slag te gaan in je eigen omgeving. Kom gerust langs en help mee ons eigen stukje natuur te onderhouden!
Meer info: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/ydersveen of dorpsbelangen@ydedepunt.com