Glasvezel

Groot nieuws over Glasvezel!

Afgelopen donderdag werd op een feestelijke bijeenkomt de eerste glasvezelaansluiting van het Drents Glasvezel Collectief in werking gesteld.
Voorzitter Meindert Krijnsen van DGC en Wethouder Bas Luinge van Gemeente Aa en Hunze drukten op de startknop.
Café Homan in Eext was de gelukkige waar als eerste een supersnelle glasvezel van 400 MBit werd aangesloten.

Circa de helft van de naar schatting 700 kilometer graafwerk is uitgevoerd en mede door de zachte winter verloopt de aanleg voorspoedig.
De verwachting is nu dat voor kerst 2020 Yde-De Punt en Eelde-Paterswolde de aansluitingen gereed zijn.

Wij houden u op de hoogte van de informatieavonden.

Namens het Drents Glasvezel Collectief en Snel internet Yde De Punt

www.drentsglasvezelcollectief.nl

https://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/noordoost-drenthe/

 


Voortgang van de aanleg van glasvezel

 

De aanleg van glasvezel in Noord-Oost Drenthe verloopt volgens planning, Aannemer Allinq werkt deze week zeer actief met 18 ploegen, waarvan 4 boor-ploegen.

De aannemer beweegt zich naar het zuidwesten: de meeste ploegen zijn aan het werk rond Rolde en Grolloo, Schoonloo, Annen, Gieterveen en Gasselternijveen.

In Annen en Anderen zijn lokaal nog enkele individuele cases op te lossen maar die belemmeren de doorgang van de andere werkzaamheden niet.

Aannemer Allinq, Glasvezelbuitenaf en de Gemeente werken aan oplossingen van deze cases.

Na het ingraven van de kabels (laag 1) en het licht op de glasvezel (laag2) hebben de providers nog wat tijd nodig om hun diensten (laag 3) op de glasvezelkabel te zetten.
Deze zeer complexe werkzaamheden worden gedegen voorbereid zodat komende maand de diensten op feestelijke wijze voor de eerste bewoners via het snelle glasvezel beschikbaar zijn.

De verwachting is dat in omgeving Eelde, Paterswolde, Yde, De Punt en Vries er globaal in kwartaal vier van dit jaar glasvezel operationeel is.
Op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/noordoost-drenthe/  kun je (na het intypen van je postcode en huisnummer) het globale tijdstip van aanleg in jouw huis volgen.

Niet onbelangrijk: Aanmelden voor glasvezel kan nog steeds via https://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/noordoost-drenthe/
Desgewenst kunnen bewoners nog overschakelen van een maandelijks vastrecht naar een eenmalige afkoop van 1000 euro (de eenmalige afkoop is niet verhoogd).

Prijsvechter provider Fiber is overgenomen door Orange.
Bewoners die Fiber als provider hadden gekozen kunnen overstappen naar Orange. Er is wel enig prijsverschil.

Op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/noordoost-drenthe/lokale-hulp/#/lokale-verkopers staan de lokale verkopers waar je ondersteuning kunt inroepen.
Vanaf heden is het ook mogelijk om via https://www.studentaanhuis.nl/  op afspraak 7 dagen in de week ondersteuning van een ervaren student aan huis te krijgen.
Je krijgt bij Student aan huis enige korting (je hoeft dan geen abonnement te betalen) als je aangeeft dat je via het contract van het Drents Glasvezel Collectief afroept.

Namens het dagelijks bestuur Snel internet Yde De Punt.

www.drentsglasvezelcollectief.nl/contact