Kalm aan!

27 jun 2023
Drie wegen in de gemeente Tynaarlo hebben onlangs een opvallende markering gekregen. Het gaat om de tekst ‘Kalm aan’, aangebracht in het kader van de Drentse Snelheidscampagne 2023 van de Provincie Drenthe. De Hoofdweg in Zeegse, Norgerweg in Yde en Groningerstraat in Midlaren zijn voorzien van de tekst.

Deze locaties zijn gekozen op basis van meldingen uit de buurt en waarnemingen van de gemeente. Dit zijn locaties waar vaak te hard wordt gereden. Er zijn meer plekken in de gemeente Tynaarlo die in aanmerking komen voor zo’n markering. Hopelijk trekken deze teksten de aandacht en wordt de snelheid verlaagd.

Deze actie sluit goed aan bij een nieuwe actie die deze week is begonnen. Veilig Verkeer Nederland houdt vanaf 26 juni op 50 locaties in de provincie Drenthe snelheidsmetingen.VVN-vrijwilligers voeren de metingen uit. Dit gebeurt met laserguns op zowel 30 km/uur-wegen als op 50 km/uur-wegen. Tijdens een soortgelijke actie een aantal jaren geleden werden op één dag werden ruim 7.000 voertuigen gecontroleerd op snelheid. De uitkomsten waren heel divers. Er waren locaties waar men zich uitstekend aan de snelheid hield, maar ook wegen waar 90% van de automobilisten te hard reed. De snelheidscampagne van dit jaar is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe samen met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland.
https://www.tynaarlo.nl/actualiteiten/kalm-aan