Demonstratievlucht KLM Flight Academy

De KLM Flight Academy en Groningen Airport Eelde nodigen u uit voor de demonstratievlucht nieuwe vloot lesvliegtuigen.

Als omwonende bent u van harte welkom op het buitenterrein van de KLM Flight Academy om één van de toestellen van hun toekomstige nieuwe vloot te ervaren. De KLM FA heeft deze nieuwe vloot van lesvliegtuigen, bestaande uit 14 Diamond-toestellen, aangeschaft en zal deze gefaseerd in 2024 in gebruik gaan nemen. Hiermee wordt de huidige vloot vervangen. De nieuwe toestellen zijn stiller en zijn schoner in hun uitstoot, zo vliegen deze toestellen bijvoorbeeld op loodvrije brandstof.

De afgelopen periode hebben wij bij diverse bijeenkomsten in de omgeving genoemd dat deze vloot een andere, positievere beleving zal geven, en dit laten wij u graag zelf meemaken. Ook heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen over het nieuw aan te vragen Luchthavenbesluit en de KLM Flight Academy.

Programma

Hiervoor hebben wij twee zaterdagochtenden gereserveerd, waar wij bij beide ochtenden hetzelfde programma presenteren:

TijdActiviteit
09.30 – 10.00 uur     Inloop op het buitenterrein van de KLM Flight Academy. 
U kunt parkeren op het terrein van de KLM Flight Academy. Hier vindt de demonstratievlucht ook plaats.
Adres: Burgemeester J.G. Legroweg 43, 9761 TA Eelde
10.00 – 10.30 uur Demonstratievlucht*. Tussen dit tijdstip vliegt één van de huidige toestellen, en een toestel vanuit de nieuwe vloot over het buitenterrein
10.00 – 11.00 uurGelegenheid tot vragen stellen. U kunt langs de tafels van Groningen Airport Eelde en KLM Flight Academy lopen en vragen stellen.
11:00 uur Einde

U kunt zich aanmelden voor één van de twee zaterdagochtenden, namelijk op 25 november of 9 december a.s. Wees er snel bij, want er zijn vanuit de veiligheidsregels een beperkt aantal plekken beschikbaar, namelijk 100 per ochtend.

Graag tot ziens op 25 november of 9 december!

*Let op! Indien het te slecht weer is om de demonstratievlucht door te laten gaan, dan laten wij u dit één dag van tevoren weten via het e-mailadres dat u opgeeft bij uw aanmelding. Wij verzetten de demonstratievlucht dan naar een nieuwe datum.

Aanmelden kan via onderstaande link (gezien veiligheid is aanmelden verplicht, max. 100 per ochtend).
https://www.groningenairport.nl/de-klm-flight-academy-en-groningen-airport-eelde-nodigen-u-uit-voor-de-demonstratievlucht-nieuwe-vloot-lesvliegtuigen